El govern francès renuncia a baixar l’ajuda a les ràdios associatives

RÀDIO ARRELS prepara diverses initiatives per consolidar i assegurar el seu model econòmic

Catalunya Nord

El govern francès renuncia a baixar l’ajuda a les ràdios associatives

Aquest dimarts, 29 d'octubre de 2024, durant les preguntes al govern a l'Assemblea francesa de diputats, el ministre delegat de Pressupostos i Comptes Públics Laurent Saint-Martin ha afirmat que el govern restaurarà els crèdits de l'FSER al nivell de l'any 2024.

El ministre delegat responia a una pregunta al govern feta per la Sra. Bellamy que ha recordat la preocupació de les ràdios associatives davant la caiguda de prop de 10,4 milions d'euros del Fons de Suport a l'Expressió Ràdio (FSER) en la Llei de Finances 2025, una reducció de gairebé un 30% de la seva assignació.
Durant la seva intervenció, la diputada Bellamy va subratllar l'oposició unànime i trans partidista de la Comissió d'Afers Culturals i Educació, expressada el 22 d'octubre, durant l'audiència del ministre de Cultura. La Comissió també va adoptar una esmena correctora que augmentava els crèdits previstos per a FSER 2025 en 12 milions d'euros, demostrant així el suport col·lectiu a la ràdio associativa.
En resposta, el ministre Laurent Saint-Martin va afirmar la importància de la FSER per a l'existència de les prop de 750 ràdios associatives  locals i va anunciar que el govern es comprometia a mantenir els crèdits de la FSER al nivell dels assignats l'any 2024, responent així a les preocupacions expressades per el sector de la ràdio no comercial.

Tanmateix, RÀDIO ARRELS, té molt present que aquest episodi demostra la fragilitat de les ràdios associatives en general, i d’aquesta ràdio en particular.

A  Catalunya Nord, la posició del català és més dificil que mai: menys catalanoparlants, estagnació de l'ensenyament, demografia desfavorable, poques polítiques públiques rellevants.... Per tant el paper de Ràdio Arrels, 43 anys després la seva creació, és d'absoluta necessitat, fins i tot necessita un increment de mitjans.
Si el FSER representa al voltant del 30% del nostre pressupost, la resta ens arriba de subvencions de col·lectivitat territorials franceses, com el Consell Departamental i el Consell Regional, d’accions subvencionades per la Generalitat de Catalunya, i de cotitzacions i ajudes individuals. És a dir que en tots els casos, RÀDIO ARRELS depèn de factors polítics que segons quins resultats electorals, poden comprometre aquests ajuts.
Cal recordar que el nostre model, ens limita considerablement l’accés a la publicitat.


Per aquestes raons, en les setmanes vinents RÀDIO ARRELS ANUNCIARÀ DIVERSES INICIATIVES PER CONSOLIDAR I ASSEGURAR EL SEU MODEL ECONÒMIC.