A la descoberta de les revistes per a la mainada

Cinc revistes en català pels més petits 

Catalunya Nord, P.P.C.C.

Petit Sàpiens, la revista d'Historia per nens

ENTREVISTA - Alex Novials, Director de la revista "Petit Sàpiens"

Per celebrar la rentrada escolar, hem decidit dedicar algunes entrevistes a les revistes per a nens en català.  Estem convençuts que les revistes són una porta d'entrada cap a la lectura i que fomenten, desperten, la curiositat.

Avui és al torn de “Petit Sàpiens”, una revista d'Història i de Ciència. En parlem amb Alex Novials, el director de la revista. 

 

Mil Dimonis, la revista per la mainada de Catalunya Nord

ENTREVISTA - Ingrid Obiol, membre de la redacció de Mil Dimonis i coordinadora pedagògica de l'APLEC

Tots els nens de Catalunya Nord l'han tingut un dia o l'altre entre les mans, sobretot si han estudiat el català a l'escola: Mil Dimonis.

La revista trimestral publicada per l'APLEC té per objectiu de divertir, de fer reflexionar, i de ser un suport per l'aprenentatge del català.

N'hem parlat al cor de l'Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT) de la Universitat de Perpinyà amb Ingrid Obiol (sobre la foto!), membre de la redacció de Mil Dimonis i coordinadora pedagògica de l'APLEC.

 

Cavall Fort, una revista històrica

ENTREVISTA - Mònica Estruch, directora de la revista infantil Cavall Fort

El panorama de les revistes per a nens en català és ampli. La més coneguda d'entre elles és segurament Cavall Fort; el seu pes històric i la seva implicació en la vida cultural de la mainada fan d'ella probablement una de les millors ambaixadores de la llengua catalana pels més petits a Catalunya Sud.

En parlem amb Mònica Estruch, directora de la revista infantil Cavall Fort.

 

Namaka, una revista sense tabús!

ENTREVISTA - Sara Molina, editora i cofundadora de la revista infantil Namaka

En una societat en constant evolució, on les normes i les mentalitats canvien, de vegades és difícil abordar i explicar certs temes considerats com a tabús. La revista Namaka té la missió d'ajudar els adults a explicar, però sobretot d'ajudar els nens a comprendre... En parlem amb la Sara Molina, editora a la revista Namaka.

 

Camacuc, una revista de còmics valenciana

ENTREVISTA - Joan Escrivà Avinyó, director de Camacuc

Fomentar la lectura a través del Còmic, normalitzar la llengua catalana, promocionar els autors de còmics valencians, això són els objectius de la revista Camacuc. Una revista que posa endavant al còmic per la mainada.

En parlem amb Joan Escrivà Avinyó, director de Camacuc.

 

Cléophée Hamami