Sèrie d’incendis a Catalunya Nord

Vigilància màxima al Roselló i les Corberes

Catalunya Nord

Mentre que l’incendi de Cameles-Castellnou encara no està donat pels bombers com definitivament apagat, però sí controlat, aquest dissabte ha vist declarar-se diversos altres incendis.
En causa, la sequera, la tramuntana, una humitat molt baixa, de només 20%, i probablement causes humanes que caldrà determinar.
Els bombers que ja eren a Catalunya Nord per combatre l’incendi dels Aspres han hagut d’intervenir a Ortafà, Vilallonga dels Monts i a Ribesaltes.
En el cas del foc de Ribesaltes, l’autopista ha estat tallada entre Perpinyà Nord i Perpinyà Sud.
Per sort s’han pogut desplegar ràpidament importants mitjans tant humans com aeris, i aquests incendis han pogut ser controlats a temps, abans de prendre dimensions més grans.

Per altra banda, un altre incendi és en curs a l’Alt Empordà, sobre el terme d’Agullana. Aquí també s’han mobilitzat mitjans importants. Els bombers han demanat de tallar l’autopista i la línia de tren d’alta velocitat. La circulació entre Catalunya Nord i Sud, és doncs molt complicada pel pas del Pertús.

 

Pel que fa a l'incendi de Cameles-Castellnou, haurà cremat 280 hectàrees de vegetació, sobre un recorregut de 400 hectàrees. Un mas ha estat lleugerament afectat per les flames, mentre que els bombers han pogut protegir 15 altres masos aïllats. Per precaució, el foc va necessitar l'evacuació de 80 habitants de Castellnou.
També cal lamentar que 5 bombers han resultat ferits.