Ja és el mes d'octubre i com cada any, en Joan Llobet es prepara per començar la collita d'olives que es prolongarà fins al desembre. Com més tard collirà les olives, més madures estaran i més suau serà l'oli resultant.
Un dels principals reptes que enfronta, és la mosca de tardor que pot fer caure les olives. Per Joan Llobet és fàcil combatre aquesta amenaça. Utilitza ampolles de plàstic tallades per la meitat. A dins hi col·loca una barreja d'aigua, cervesa i sucre i després posa la segona part de l'ampolla, sense el tap i al revés, a sobre de la primera part. Aquesta disposició fa venir les mosques, que es veuen atretes pel sucre. Una vegada dins la trampa, les mosques queden atrapades i no poden escapar. A més, la seva tècnica s'autoalimenta, ja que les mosques, una vegada atrapades, acaben menjant els seus propis cadàvers.
L'agricultor subratlla la importància de mantenir l'ecosistema natural sota les seves oliveres. Per aconseguir una harmonia en aquest entorn, es preocupa per preservar suficients animals que puguin menjar les mosques de manera natural. Aquest equilibri és fonamental per la salut de les oliveres i la qualitat de l'oli que produirà.
Així, amb l'arribada de l'octubre, en Joan Llobet inicia la seva temporada de collita d'olives amb la saviesa de qui coneix el secret per obtenir un oli extraordinari: paciència i un pensament ecològic que valora i preserva l'entorn natural de les seves oliveres.