En David Nivet és un vinyater expert en agricultura biodinàmica i un apassionat defensor de la sostenibilitat agrícola. Enfrontant-nos a una situació de sequera preocupant, conversem amb ell sobre les seves tècniques i idees per lluitar contra la manca d’aigua.
Una de les seves recomanacions seria treballar amb varietats de vinya més resistents a la sequera, com la garnatxa o el macabeu. Aquestes vinyes són més capaces de sobreviure i produir raïms en condicions de baixa disponibilitat d'aigua, ajudant a garantir la continuïtat de la producció vinícola en moments difícils.
Un altre aspecte destacable de la filosofia de David Nivet és la seva oposició al monocultiu, que considera l'enemic de la pagesia. Segons ell, aquest model és en oposició a l’agricultura biodinàmica, un enfocament que promou la diversitat i l'equilibri en l'agroecosistema.
El vinyater destaca la importància de treballar la terra per tal de reduir la necessitat d'irrigació. Un gest senzill que preconitza David Nivet és l'ús de matèria orgànica al peu dels cultius per tal de cobrir la terra. En comptes de desfer-se de les males herbes quan neteja les seves parcel·les, les col·loca al peu dels arbres. Un detall que té un efecte important, ja que ajuda a mantenir la frescor i la humitat a la base de les plantes.
L'agricultor subratlla la importància de conèixer i comprendre cada terreny abans de cultivar perquè cada un té característiques úniques i cada varietat es pot adaptar de manera diferent a aquestes condicions específiques.