René Rovira és pagès, treballa en agricultura biològica, és instal·lat al municipi de Llupià. Els seus ingressos provenen essencialment d’una Associació pel Manteniment de l’Agricultura pagesa, és a dir d’una AMAP.
L’AMAP és gestionada per l’associació Énergie Citoyenne, amb seu Al Casal de Perpinyà. Obre les seves portes cada dimarts a la tarda a partir de les 6 i mitja.
René Rovira explica quin és el funcionament de l’AMAP ,i els seus objectius:
Una AMAP és un model socioeconòmic relativament nou, per produir menjar i d'organitzar-ne la distribució i les vendes, apuntant a augmentar la qualitat del menjar i la cura donada a la terra, les plantes i animals, mentre es redueixen substancialment les deixalles i els riscos financers per als productors. És també un mètode perquè els petits grangers i camperols tinguin un mercat tancat reeixit a petita escala. S'enfoca en un sistema de recollida i lliurament setmanal de vegetals, fruites, verdures, hortalisses, de vegades també flors, i fins i tot llet o carn.
El sistema va néixer a la dècada de 1960 al Japó, Alemanya i Suïssa, com a resposta als problemes de l'alimentació sana i de la urbanització dels sòls agrícoles. Posteriorment es va estendre als Estats Units i el Canadà.
A l’estat francès, les primeres AMAPs van néixer als anys 2000.