ENTREVISTA - GILDAS GIRODEAU - Disminueix un 60% la producció d'olives a Catalunya Nord

Es constata un avançament de la temporada de collita i una diferència lligada a la meteorologia entre Catalunya Nord i Sud

Rosselló

Al mes de setembre es fa la primera part de la collita d'olives, les verdes de taula i per fer l'olivada. Ara concerneix les olives destinades a l'oli d'oliva, i finalment, al desembre s'acabarà amb la collita de les olives negres.

El Gildas Girodeau, corresponsable del Mas Boutet a Cotlliure, constata un avançament progressiu de la temporada, enguany ha començat 12 dies abans que l'any passat i en 15 anys hi ha quasi un mes de diferència. A més aquest 2020 ha notat una forta disminució de la quantitat, de l'ordre d'un 60% de menys en relació amb la temporada 2019, sobre les seues 10 hectàrees situades a Catalunya Nord, les pèrdues no són tan importants sobre les oliveres situades a Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà. La raó d'aquesta diferència és la meteorologia, les pluges del maig van fer caure els pòl·lens.

Les olives que s'estan collint ara es podran degustar, en forma d'oli, al mes de desembre.