André Borras un dels impulsors del Soud’Aquí i Joan Serra de La Llibreria parlen d’aquesta moneda local:
L'any 2018 diversos promotors van decidir tirar endavant un projecte de moneda local, el Sou d'Aquí. L'objectiu era de fer una reflexió sobre l’economia, el comerç i l'ecologia.
André Bordas és membre de l'associació «Moneda Local Complementària dels Pirineus Orientals» que va impulsar el Sou d’Aquí. Segons Bordas: «Una moneda és una eina d'intercanvi per facilitar l’economia però les monedes nacionals i internacionals s’han convertit en una forma de mercaderia. La possessió i acumulació de dinars és sinònim de poder. Aqueixes monedes internacionals s’han convertit en instruments de desunió social i d'una economia deshumanitzada».
La creació d’una moneda local implica forçosament un canvi cap a un comerç ètic, solidari i respectuós del medi ambient.
El Sou d’Aquí afavoreix els circuits curts, redueix el transport i augmenta el lligam social amb l'objectiu de fer viure productors i comerços locals.
La Llibreria Catalana de Perpinyà és un d'aquests comerços que ha fet el pas d’adoptar el Sou d’aquí. La llibretera Joana Serra nos explica perquè participa al projecte i quins avantatges hi ha trobat.